Πάσχα στην Αστυπάλαια
Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Πάσχα στην Αστυπάλαια

Για την αύρα της και την ενέργεια της επιλέγουν όλοι την Αστυπάλαια! Ένας εναλλακτικός προορισμός, σε σχήμα πεταλούδας, σε προσκαλεί το Πάσχα, να ανακαλύψεις τα χρώματα και τις μυρωδιές του.  

Έφτασε λοιπόν, η εποχή που το πράσινο ζωηρεύει, η θάλασσα ημερεύει και το μπλε του ουρανού ξεχύνεται και λούζει το ζωγραφισμένο τοπίο. Τα βράχια της Αστυπάλαιας γεμίζουν βότανα, θυμάρι, φασκόμηλο και σχίνο. Τα αγριολούλουδα ξεμυτίζουν, το ίδιο και οι κάτοικοι του νησιού. Χρώματα και αρώματα!

Ορθόδοξο Πάσχα σε όλη την Ελλάδα και τα τοπικά ήθη και έθιμα λαμβάνουν θέση σε κήπους και τραπέζια. Τα Πάθη και η Ανάσταση του Χριστού στην Αστυπάλαια, έχουν να επιδείξουν μια εναλλακτική πρόταση, βασισμένη στη φυσιολογία, τον τοπικό πολιτισμό και την κουλτούρα του νησιού.

Πρωταγωνιστούν οι μαργαρίτες, ένας ροδισμένος ουρανός και κάτι υπέροχα κουλουράκια, κίτρινου χρώματος, καμωμένα με ζαφορά, τον ανθό των άγριων κρόκων του νησιού και αγάπη από τη γιαγιά μας. Να προσθέσουμε και το γλυκό, τα λαζαράκια που φτιάχνονται απο φρέσκο ζυμάρι με κανελοζάχαρη! Το νησί, το Σάββατο μυρίζει κανέλα και ζάχαρη!  

Βιολί, λάουτο και το πέλαγος μπροστά κυματίζουν στο ρυθμό της θρησκευτικής κατάνυξης. Όταν έρθει η ώρα και το ρολόι δείξει μεσάνυχτα, το Σάββατο, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού συγκεντρώνονται στον Άγιο Νικόλαο, στο Γιαλό ή στην Παναγία την Πορταϊτισσα, στη Χώρα για να γιορτάσουν όλοι μαζί παρέα.

Πάσχα στο Νησί, λοιπόν και η οικογένεια του Kallichoron Art Boutique Hotel σας εύχεται να περάσετε όμορφες και γαλήνιες ημέρες! Σας περιμένουμε!

Share