Το βραβευμένο πρωινό της Αστυπάλαιας
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Το βραβευμένο πρωινό της Αστυπάλαιας

Να ξυπνάς το πρωί, να βλέπεις απέναντι σου το κάστρο και τους μύλους, τον καταγάλανο ουρανό και την μπλε τη θάλασσα και να έχεις στα πόδια σου ένα δίσκο με όλα τα καλούδια, που ποθείς και τα οποία θα σε γεμίσουν ενέργεια για όλες τις υπόλοιπες ώρες.

Έτσι ακριβώς ξεκίνησε η μέρα μου σήμερα. Και για την ακρίβεια ξεκίνησε και με τα χρώματα της ανατολής και γέλια. Καλεσμένη του Kallichoron Art Boutique Hotel και του Astypalea In Passion, μίας δράσης του νησιού της Αστυπάλαιας όπου για 4 ημέρες – από τις 28 Απριλίου έως την 1η Μαΐου – μέσα από οργανωμένες εμπειρίες γεύσης (είναι μαζί μου και το αδερφάκι μου η Madame Ginger), φύσης και πολιτισμού (ναι και ο νονός της Lady Papaya, Άλεξ Κάβδας) θα αναδειχθούν οι σύγχρονες τουριστικές παροχές του τόπου, αλλά και η φιλοξενία των κατοίκων.

Γράφονται αυτές οι λέξεις και εγώ είμαι ξυπόλητη στη βεράντα του δωματίου μου και λούζομαι από τον ήλιο. Ευτυχία εθιστική. Τόσο εθιστική, που θέλω να ανοίγω τα πλευρά μου καθώς αναπνέω για να δημιουργήσω χώρο να μπει και άλλη μέσα μου. Μπροστά μου βρίσκεται το ομορφότερο πρωινό της Αστροπαλιάς – έτσι λένε οι ντόπιοι εδώ το νησί, ένα νησί όπου σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν μαζί με την Ευρώπη κόρες του Φοίνικος και της Περιμήδης, ενώ από την ένωση της Αστυπάλαιας με τον Ποσειδώνα γεννήθηκε ο Αργοναύτης Αγγαίος και ο βασιλιάς της Κω, Ευρύπυλος.

Breakfast

Όμως αυτό που σου έλεγα ήταν για το βραβευμένο πρωινό της, το οποίο και θα το φας στο Kallichoron. Το ξακουστό Grandma’s Breakfast, ένα πλούσιο ελληνικό πρωινό, που έχει επιμεληθεί η διαιτολόγος – διατροφολόγος, Μαίρη Μιχελή, MSc, είναι ο λόγος που το Kallichoron είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στην Ελλάδα, που έχει βραβευτεί με το Green Marketing Excellence Award 2015. Διότι σε αυτό το πρωινό αυτοί που ξέρουν είδαν ένα πρωτοποριακό μέσο προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο blog της Lady Papaya πατώντας εδώ.

 

 

Share

X

Right Click

No right click