Ένα bike και eco friendly hotel που θα λατρέψετε
Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021

Ένα bike και eco friendly hotel που θα λατρέψετε

Στο μεταίχμιο Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, η Αστυπάλαια συγκεντρώνει χαρακτηριστικά και από τα δύο νησιωτικά συμπλέγματα, γεγονός που τελικά της προσδίδει έναν μοναδικό χαρακτήρα. Χτισμένη αμφιθεατρικά με ουσιαστικό κέντρο τους ανεμόμυλούς της, απαρτίζεται από δύο βασικούς οικισμούς: τη Χώρα και τον Πέρα Γιαλό.

Στη Χώρα, με απίστευτη θέα προς τους ανεμόμυλους και το Κάστρο της Αστροπαλιάς, βρίσκεται το Art Boutique Hotel Kallichoron. Το ξενοδοχείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2014 και είναι αποτέλεσμα μιας παρέας νέων παιδιών που γνωρίστηκαν στο νησί το καλοκαίρι του 2002 και τα οποία συγκέντρωσαν εκεί όλα όσα σήμαινε και σημαίνει για αυτούς η Αστυπάλαια.

«Δεν είχαμε σκεφτεί να δραστηριοποιηθούμε στο κομμάτι του τουρισμού, αλλά η τοποθεσία των δωματίων και η θέα από αυτά μας έκαναν να πάρουμε τελικά την απόφαση», αναφέρει η Μαρία Μαυρουδή, General Manager του Kallichoron Art Boutique Hotel.

Πρωινό στο δωμάτιο με εκπληκτική θέα

Πρωινό στο δωμάτιο με εκπληκτική θέα

Η φιλοσοφία τους περιστρέφεται γύρω από τέσσερεις βασικούς πυλώνες: τη γαστρονομία που αντιπροσωπεύεται κυρίως με το βραβευμένο Grandma’s Breakfast, το wellness με συνεδρίες yoga, massage και υπηρεσίες spa, το eco label που έχει ως στόχο τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος και την κοινωνική ευθύνη και βιωσιμότητα.

Συνδυάζοντας τους άξονες της ευεξίας και της οικολογίας, το Kallichoron εντάχθηκε στο project των bike friendly hotels, των ξενοδοχείων δηλαδή που είναι φιλικά προς τους ποδηλάτες και προσφέρουν ποδηλατικές υπηρεσίες.

Bikes for rent

Παρέχει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να νοικιάσουν ποδήλατο και να εξερευνήσουν το νησί με έναν πιο ουσιαστικό τρόπο, κάνοντας ταυτόχρονα τη γυμναστική τους. Υπάρχουν διαφόρων ειδών και δυσκολίας διαδρομές, από ασφαλτοστρωμένους δρόμους μέχρι ερημικούς χωματόδρομους στη δυτική πλευρά της Αστυπάλαιας, ανάλογα με το τι επιθυμεί ο καθένας.

Bikes for rent

Με μια ερώτηση στην υποδοχή μπορούν να καθοδηγηθούν αναλόγως και να επιλέξουν την κατάλληλη διαδρομή.

Πριν παραλάβουν το ποδήλατό τους, πραγματοποιείται ένας μικρός έλεγχος από τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου προκειμένου να σιγουρευτούν ότι όλα βαίνουν σωστά, δίνονται οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές και η πλήρης εξάρτυση (κράνος, φως και backpack, αν κάποιος δεν διαθέτει).

Για όσους βέβαια έχουν ταξιδέψει μαζί με το ποδήλατό τους στο νησί, υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης αλλά και επισκευής σε περίπτωση που προκύψει κάποια μικρή βλάβη.

Εξοπλισμός ποδηλάτου και εργαλεία

Εξοπλισμός ποδηλάτου και εργαλεία

Για αυτούς που επιθυμούν να κάνουν διάφορες δραστηριότητες στις διακοπές τους πέρα από την χαλάρωση, τα bike friendly hotels είναι μια πολύ καλή επιλογή και το Kallichoron ένας χώρος που προσφέρει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό αυτών των δύο: χαλάρωση σε ένα άνετο δωμάτιο με μοναδική θέα και νοστιμότατο χειροποίητο πρωινό και θεματικές αποδράσεις στο νησί με δραστηριότητες στη φύση, όπως οι ποδηλατικές διαδρομές.

Άποψη του δωματίου

Άποψη του δωματίου

Δωράκια κατά την αναχώρηση

Δωράκια κατά την αναχώρηση

Good to Know: Το Kallichoron Art Boutique Hotel είναι πιστοποιημένο με το διεθνές σήμα οικολογικής ποιότητας Green Key Eco Label για την περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθεί.

Δείτε περισσότερα στο site του Travel Vibe εδώ.

Δείτε περισσότερα για τα Bike Friendly Hotels εδώ.

Ελένη Σκρίμπα, Travel Vibe

Share