«Τουρισμός + Νέοι Ορίζοντες»: Συνέδριο από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019

«Τουρισμός + Νέοι Ορίζοντες»: Συνέδριο από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη

Το Kallichoron Art Boutique Hotel συμμετέχει στο ΣΑΣΜ Forum με θέμα «Τουρισμός & Νέοι Ορίζοντες» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 15:15-16:15, η συνιδρύτρια και Hotel Manager του Kallichoron και πιστοποιημένη auditor από το Γερμανικό Συμβούλιο Αειφόρου Δόμησης, κυρία Καρολίνα Αλκαλάι, συμμετέχει στο workshop «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Ελληνικός Τουρισμός» όπου θα παρουσιάσει τις προοπτικές αειφόρου ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ.

Το Kallichoron Art Boutique Hotel, αποτελεί ένα κατάλυμα με χαρακτήρα που πρωτοπορεί και αναδεικνύει τον πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις της Αστυπάλαιας. Από την σύστασή της, η επιχείρηση βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και την πράσινη ανάπτυξη. Πέραν των διεθνών βραβείων που έχει λάβει από την σύστασή του, είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή πιστοποιημένο με το διεθνές σήμα οικολογικής ποιότητας “Green Key Eco-Label” για την περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθεί, αλλά και για την ενεργή στήριξη πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας με σημείο αναφοράς τα παιδιά και τους νέους της Αστυπάλαιας.

Μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στο workshop είναι:

  • Οι νέες τουριστικές τάσεις και οι προσκλήσεις του ελληνικού τουρισμού.
  • Βιωσιμότητα και αειφορία. Ένα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που να προβάλλει το περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας, να ενισχύει την τοπική οικονομία, να αναδεικνύει τον πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις.
  • Case study: Το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας του Kallichoron Art Boutique Hotel.

Το Forum τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, με κύριο στόχο την ανάδειξη προοπτικών και τη δημιουργία επαγγελματικών συνεργιών. Η διοργάνωση είναι ανοιχτή και δωρεάν για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Μωραΐτη (Αγ. Δημητρίου & Παπαναστασίου, Π. Ψυχικό) το Σάββατο 30/11 και την Κυριακή 1/12.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΣΑΣΜ Forum και το workshop μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Kallichoron Goes Green μπορείτε να βρείτε εδώ.

Share

X

Right Click

No right click