Yoga Retreat στην Πεταλούδα του Αιγαίου

Yoga Retreat στην Πεταλούδα του Αιγαίου

Η Αστυπάλαια υπήρξε για εμένα ένα μέρος ανεξερεύνητο, ένα νησί το οποίο πάντα ήθελα να επισκεφθώ όμως για κάποιο περίεργο λόγο το ανέβαλα για χρόνια. Είχα ακούσει τόσα πολλά για τη Χώρα, τις παραλίες, το ανάγλυφο τοπίο, το καλό φαγητό, κυρίως όμως για τους ανθρώπους της. Ίσως δεν είχε έρθει η κατάλληλη στιγμή, ίσως έπρεπε να «νιώσω» πρώτα το νησί για να επιστρέψω σε αυτό. Όχι μόνη μου, αλλά με τους μαθητές μου.

 

Έτσι κι έγινε! Ήταν σαν ένα κάλεσμα, να δώσω και εγώ κάτι σε αυτόν τόπο. Κάτι ξεχωριστό, κάτι καινούργιο. Αποφάσισα, λοιπόν, να οργανώσω ένα -μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα- yoga retreat, στις αρχές (05 – 10) Σεπτεμβρίου 2018.

Το βασικό ήταν να επισκεφθώ την Αστυπάλαια, να τη ζήσω, ώστε να μπορώ να μεταφέρω στους συμμετέχοντες όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και συναισθήματα. Οπότε, περάσαμε με την οικογένειά μου το Πάσχα στο νησί, απολαμβάνοντας μία αξέχαστη εμπειρία παράδοσης, φιλοξενίας και χαλάρωσης που τόσο είχαμε ανάγκη.

Το νησί συνδυάζει εναλλακτικό και κομψό τουρισμό: Από τη μία αισθάνεσαι την επιβλητικότητα του Ενετικού Κάστρου κι από την άλλη τη μαγεία του κυκλαδίτικου λευκού σε απόλυτη αρμονία με το δωδεκανησιακό στοιχείο. Ειλικρινά, ένιωσα δέος όταν, με το πρώτο πρωινό της διαμονής μας, αντίκρισα από το μπαλκόνι του Kallichoron Art Boutique Hotel τη Χώρα -μία από τις ομορφότερες σε ελληνικό νησί-, με τους επτά ανεμόμυλους να μας οδηγούν στα καλντερίμια της. Και μέσα στην όλη ομορφιά να γεύεσαι το βραβευμένο Grandma’s Breakfast του Kallichoron. Με τη δυνατότητα να παραγγέλνεις, μέσω εφαρμογής στο κινητό, και να απολαμβάνεις στο μπαλκόνι σου ό,τι λαχταράς μεταξύ πολλών φρέσκων και διαλεκτών προϊόντων τοπικής παραγωγής.

Τα νερά που περιτριγυρίζουν την Αστυπάλαια είναι κρυστάλλινα, ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά τις παραλίες. Στόχος είναι να οργανώσουμε ημερήσια εκδρομή με τουριστικό σκάφος στα νησάκια Κουνούπα και Κουτσομύτης, για να ευχαριστηθούμε τη θάλασσα και να κάνουμε yoga κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος.

YogaAstypalea2 min

Η μεγάλη έκπληξη σε αυτό το retreat που ετοιμάζω εκεί είναι πως θα στηθεί μία τεράστια outdoor αίθουσα yoga, ειδικά για εμάς, κάτω από το Ενετικό Κάστρο, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Θα αφιερώνουμε δύο ώρες άσκησης την ημέρα (πρωί και απόγευμα), ενώ τις υπόλοιπες θα εξερευνούμε το νησί και, κυρίως, θα χαλαρώνουμε μυαλό και πνεύμα σε ένα μοναδικό περιβάλλον, στην «Πεταλούδα του Αιγαίου», όπως το αποκαλούν λόγω του σχήματός της. Σαφώς δεν θα λείψει η διασκέδαση, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε σε τοπικό πανηγύρι προς τιμήν της Παναγίας στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ανυπομονώ για το ταξίδι αυτό, καθώς όσοι με ακολουθήσουν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Αστυπάλαια μέσα από τα δικά μου μάτια και την αγάπη μου γι’ αυτήν!

Φωτεινή Μπήτρου

YogaAstypalea3 min

Η Φωτεινή κατάγεται από την Αίγινα και λειτουργεί το Kouros studio. Είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια Yoga Alliance RYT-200 και απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας (ΤΕΦΑΑ Αθηνών). Στο παρελθόν υπήρξε πανελλήνια πρωταθλήτρια στο στίβο 800μ και 1500μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις για το Yoga Retreat στην Αστυπάλαια 5-10 Σεπτεμβρίου 2018 πατήστε ΕΔΩ.

Related Articles



booking