Η αύρα και η ενέργεια της Αστυπάλαιας το Πάσχα

Για την αύρα της και την ενέργεια της επιλέγουν όλοι την Αστυπάλαια! Ένας εναλλακτικός προορισμός, σε σχήμα πεταλούδας, σε προσκαλεί το Πάσχα, να ανακαλύψεις τα χρώματα και τις μυρωδιές του. Ταξιδεύοντας Πάσχα στην Αστυπάλαια, είναι σαν να δωρίζεις στην ψυχή σου τη μετέωρη κατάσταση μεταξύ γης, θάλασσας και ουρανού. Φέτος το Πάσχα, επισκεφθείτε την πανέμορφη Αστυπάλαια και αφεθείτε στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της υπέροχης «Κυκλαδίτισσας» των Δωδεκανήσων.

Η Αστυπαλίτικη φορεσιά

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα νησιά του αρχιπελάγους διέπει μια ενιαία καλλιτεχνική παράδοση, αποτέλεσμα τόσο της φυλετικής τους ενότητας όσο και της κοινής ιστορικής τους μοίρας. Το φαινόμενο της ενδυματολογικής ποικιλίας, άγνωστο από άλλους γεωγραφικούς χώρους και πολιτισμούς, δείχνει συνειδητή διάθεση να εξαρθεί η τοπική ιδιαιτερότητα, ακόμα και σε γειτονικές περιοχές.

Συνάντηση στους Μύλους!

«Στρέφοντας τώρα το βλέμμα προς το βάθος βλέπουμε να ορθώνεται ένα βουνό σε σχήμα πλατιού κώνου με παράξενα χτίρια και μ’ ένα στενόμακρο Κάστρο στην κορυφή, άσπρα λιγοστά σπίτια σαν να κατρακυλούνε στην κατηφοριά, με πλάι τους μια παράταξη από ανεμόμυλους σε χαμηλότερο ύψωμα.» Αθηνά Ταρσούλη, Αστυπάλαια, 2001

Το Κάστρο της Αστροπαλιάς έχει κλειδί κλειδώνει…

Αν και στην Αστυπάλαια θα συναντήσετε ενδιαφέροντα αρχαιολογικά ευρήματα από διαφορετικές περιόδους που μαρτυρούν την σημαντική θέση του νησιού από την πρώιμη αρχαιότητα, σήμα κατατεθέν και στολίδι του νησιού παραμένει το ξακουστό Ενετικό Κάστρο της, που στέκει αγέρωχο στην κορυφή του λόφου της Χώρας.

Το βρεφικό νεκροταφείο της Αστυπάλαιας

Το μοναδικό στον κόσμο, η προέλευση του οποίου χάνεται μέσα στους αιώνες της ιστορίας και στους θρύλους της Μεσογείου.

Στην Αστυπάλαια τον Δεκαπενταύγουστο

Τα νησιώτικα πανηγύρια ήταν ανέκαθεν μια καλή ευκαιρία για γνήσιο παραδοσιακό γλέντι με άφθονη μουσική, χορό και τοπικά εδέσματα. Το νησί φοράει τα καλά του, οι δρόμοι και τα καλντερίμια ασβεστώνονται και οι ντόπιοι ανοίγουν τις πόρτες τους όλο χαρά στους ταξιδιώτες, οι οποίοι απολαμβάνουν την ελληνική φιλοξενία.

Ζαφορά: Ένα υλικό που κοσμεί την αστυπαλίτικη κουζίνα

Η Αστυπάλαια είναι ένα νησί με την δική του ξεχωριστή πολιτιστική και γαστρονομική ταυτότητα. Αυτό που ακούμε από τους επισκέπτες μας συνήθως είναι το πόσο ικανοποιημένοι έμειναν από το φαγητό και τους γευστικούς θησαυρούς της Αστυπάλαιας.

Το ταξίδι της Πεταλούδας μέσα στους αιώνες

Μακρινή, σαν του παραμυθιού βασιλοπούλα, στην καρδιά του Αιγαίου, βρίσκεται η Αστυπάλαια ανάμεσα σε Αμοργό, Σαντορίνη και Ανάφη, νοτιοδυτικά της Κω. Οι κάτοικοί της τη λένε Αστροπαλιά και Αστυπαλιά - οι ξένοι την έλεγαν Stampaglia. Είναι το δυτικότερο νησί της Δωδεκανήσου, με έκταση 99 τ.χλμ., 18 χιλιόμετρα μάκρος και 13 πλάτος, σε σχήμα πεταλούδας. Μια πεταλούδα μέσα στο πέλαγος του Αιγαίου.

Το πνεύμα του Διονύσου στην Αστυπάλαια τις Απόκριες

Στην Αστυπάλαια, όπως και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, η Αποκριά γιορτάζεται με χορούς μασκαράδων και τραγούδια που αναπαριστούν σκηνές εμπνευσμένες από τη ζωή στην ύπαιθρο, με μια δόση υπερβολής και έντονα περιπαικτική διάθεση. 



booking