Η αύρα και η ενέργεια της Αστυπάλαιας το Πάσχα

Για την αύρα της και την ενέργεια της επιλέγουν όλοι την Αστυπάλαια! Ένας εναλλακτικός προορισμός, σε σχήμα πεταλούδας, σε προσκαλεί το Πάσχα, να ανακαλύψεις τα χρώματα και τις μυρωδιές του. Ταξιδεύοντας Πάσχα στην Αστυπάλαια, είναι σαν να δωρίζεις στην ψυχή σου τη μετέωρη κατάσταση μεταξύ γης, θάλασσας και ουρανού. Φέτος το Πάσχα, επισκεφθείτε την πανέμορφη Αστυπάλαια και αφεθείτε στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της υπέροχης «Κυκλαδίτισσας» των Δωδεκανήσων.

Το Ελληνικό καλοκαίρι είναι αίσθηση

"Η Ελλάδα, όπως γνωρίζετε, είναι μια χώρα που έχουμε στην καρδιά μας. Για εμάς που ζούμε σε μια χώρα με συχνές βροχοπτώσεις, κάθε χρόνο ανυπομονούμε για το ελληνικό ηλιόλουστο καλοκαίρι! Τι κάνει την Ελλάδα διαφορετική από οπουδήποτε αλλού; 

Η Αστυπαλίτικη φορεσιά

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα νησιά του αρχιπελάγους διέπει μια ενιαία καλλιτεχνική παράδοση, αποτέλεσμα τόσο της φυλετικής τους ενότητας όσο και της κοινής ιστορικής τους μοίρας. Το φαινόμενο της ενδυματολογικής ποικιλίας, άγνωστο από άλλους γεωγραφικούς χώρους και πολιτισμούς, δείχνει συνειδητή διάθεση να εξαρθεί η τοπική ιδιαιτερότητα, ακόμα και σε γειτονικές περιοχές.

Ένα bike και eco friendly hotel που θα λατρέψετε

Στο μεταίχμιο Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, η Αστυπάλαια συγκεντρώνει χαρακτηριστικά και από τα δύο νησιωτικά συμπλέγματα, γεγονός που τελικά της προσδίδει έναν μοναδικό χαρακτήρα. Χτισμένη αμφιθεατρικά με ουσιαστικό κέντρο τους ανεμόμυλούς της, απαρτίζεται από δύο βασικούς οικισμούς: τη Χώρα και τον Πέρα Γιαλό.

Ζαφορά: Ένα υλικό που κοσμεί την αστυπαλίτικη κουζίνα

Η Αστυπάλαια είναι ένα νησί με την δική του ξεχωριστή πολιτιστική και γαστρονομική ταυτότητα. Αυτό που ακούμε από τους επισκέπτες μας συνήθως είναι το πόσο ικανοποιημένοι έμειναν από το φαγητό και τους γευστικούς θησαυρούς της Αστυπάλαιας.

Μια μέρα του θέρους στο αγαπημένο νησί

Είναι ένα από εκείνα τα καλοκαιρινά σαββατόβραδα που είμαστε σε κάποια ταράτσα στο κέντρο της πόλης να σκεφτόμαστε διακοπές σε νησί. Προτάσεις πέφτουν στο τραπέζι βροχή και ξαφνικά ακούγεται η πρόταση ματ: λέτε να πάμε Αστυπάλαια? Γραφικό νησί των Δωδεκανήσων, λίγο μακριά βέβαια, αλλά φαίνεται τόσο όμορφο. Ξέρατε ότι το νησί έχει σχήμα πεταλούδας? Ενετικό Κάστρο? 

Το Κάστρο της Αστροπαλιάς έχει κλειδί κλειδώνει…

Αν και στην Αστυπάλαια θα συναντήσετε ενδιαφέροντα αρχαιολογικά ευρήματα από διαφορετικές περιόδους που μαρτυρούν την σημαντική θέση του νησιού από την πρώιμη αρχαιότητα, σήμα κατατεθέν και στολίδι του νησιού παραμένει το ξακουστό Ενετικό Κάστρο της, που στέκει αγέρωχο στην κορυφή του λόφου της Χώρας.

Γιατί θέλουμε να πάμε στην Αστυπάλαια μετά την καραντίνα

Η ιστορία με αυτό το νησί ξεκινά έναν Σεπτέμβρη, τρία χρόνια πριν, όταν συναντήσαμε μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές μια φίλη που μόλις είχε επιστρέψει από την Αστυπάλαια. Δε μας είπε και πολλά για το νησί, η αλήθεια είναι. Ήταν η ονειροπόλα έκφραση στο πρόσωπό της, η αίσθηση που είχε ότι ήταν ακόμη εκεί. Θυμόμαστε τα λόγια της: “-Είναι τα vibes του νησιού παιδιά, δε περιγράφεται με λόγια.” και “-Πρέπει απλά να πάτε για να το διαπιστώσατε μόνοι σας!”. Τα λόγια αυτά μας έπεισαν πως πρέπει πράγματι να επισκεφτούμε αυτό το νησί.

Το βρεφικό νεκροταφείο της Αστυπάλαιας

Το μοναδικό στον κόσμο, η προέλευση του οποίου χάνεται μέσα στους αιώνες της ιστορίας και στους θρύλους της Μεσογείου.



booking