Μια μέρα του θέρους στο αγαπημένο νησί

Μια μέρα του θέρους στο αγαπημένο νησί

Είναι ένα από εκείνα τα καλοκαιρινά σαββατόβραδα που είμαστε σε κάποια ταράτσα στο κέντρο της πόλης να σκεφτόμαστε διακοπές σε νησί. Προτάσεις πέφτουν στο τραπέζι βροχή και ξαφνικά ακούγεται η πρόταση ματ: λέτε να πάμε Αστυπάλαια? Γραφικό νησί των Δωδεκανήσων, λίγο μακριά βέβαια, αλλά φαίνεται τόσο όμορφο. Ξέρατε ότι το νησί έχει σχήμα πεταλούδας? Ενετικό Κάστρο? 

 Καλά για παραλίες δεν το συζητώ! Έχω δει φοβερές φωτογραφίες. Είναι και snake-free! Εναλλακτικές διακοπές, λοιπόν, φέτος και φύγαμε για Αστυπάλαια!

Κι επειδή η εμπειρία λένε ότι ξεκινάει από το καράβι, ξεκινάμε με κρουαζιέρα στο Αιγαίο. Σταματήσαμε και στην Σύρο από όπου πήραμε φρεσκότατες χαλβαδόπιτες από τους ντόπιους λουκουμάδες που ανεβαίνουν στο πλοίο. Κι εκεί κατά τις 16.30 φτάνουμε στο αγαπημένο νησί. Το κόκκινο mini bus του ξενοδοχείου με την ευγενέστατη και χαμογελαστή κυρία Ευδοκία, μας υποδέχεται για να μας μεταφέρει στο ξενοδοχείο.

Τακτοποιούμαστε στο δωμάτιο –θεέ μου πόσο ωραία θέα!- και πηγαίνουμε για μια βουτιά στην κοντινότερη παραλία, το Λιβάδι. «Κρίμα είναι να χάσετε το μπάνιο σας», το είπε και η κυρία Ευδοκία. Κι επειδή αγαπάμε τα εναλλακτικά, πήραμε από ένα ποδήλατο από το ξενοδοχείο και ξεκινήσαμε για το Λιβάδι. Μέσα σε λίγα λεπτά αφεθήκαμε στην αγκαλιά του Αιγαίου! Μαγεία! Με το Κάστρο της Αστυπαλιάς να μας κοιτάζει από την κορυφή του λόφου.

MeraTherous 1

Εκεί κάπου είναι που αρχίζει να σου σπάει τη μύτη το ψητό χταποδάκι στα κάρβουνα. Καθίσαμε σε ένα παραθαλάσσιο ταβερνάκι με τραπεζάκια πάνω στην άμμο για τσιπουράκι και μεζέ. Αυτό θα πει ελληνικό καλοκαίρι! Το σούρουπο μας βρήκε να σιγοτραγουδάμε νησιώτικα με τους θαμώνες. «Έλα να πάμε στο νησί, θα κάνουμε ζωή χρυσή.» Και πολύ καλά τα λέει το τραγούδι! Ήρθαμε στο νησί για να ηρεμήσει η ψυχούλα μας και να γεμίσουμε μπαταρίες για να αντέξουμε την τον παραλογισμό της μεγαλούπολης.

Μετά από μία σύντομη στάση στο γλυκαντζίδικο της Χώρας, επιστρέφουμε στο δωμάτιο. Η θέα συνεχίζει να είναι μαγευτική. Νομίζεις ότι θα κλείσεις όλη την Χώρα στην αγκαλιά σου! Το βραδάκι μας βρήκε να βολτάρουμε, να κάνουμε ρομαντζάδα στα καλντερίμια και να πίνουμε bio cocktails με τοπική ζαφορά, αστυπαλίτικα βότανα και να τραγουδάμε “born to be wild” περιμένοντας την ανατολή. Μια παρέα στο διπλανό τραπέζι ετοιμάζεται για παραλία με κιθάρες και μπύρες και βραδινό μπάνιο. Όπως παλιά! Μα έχει και μια βραδιά απόψε…

MeraTherous 2

Στάση στο παραδοσιακό καφενείο για ένα τελευταίο τσιπουράκι εκεί που ο Τσε Γκεβάρα συναντά τον Βασιλιά σε νησιώτικους ρυθμούς. Κι εκεί που οι πρώτες αχτίδες του ήλιου κάνουν την εμφάνισή τους, αρχίζεις να ψάχνεις που είναι ο φούρνος μιας και η μυρωδιά από την τυρόπιτα σου έχει σπάσει τη μύτη. Ας στηθώ στην ουρά, αλλά χωρίς τυρόπιτα δεν πηγαίνω για ύπνο. Και μόλις φτάνουμε στο δωμάτιο, οι μεθυστικές μυρωδιές από τα καλούδια που ετοιμάζει η κυρία Ευδοκία για το πρωινό μας είναι παντού. Πήραμε και κέρασμα χειροποίητο κουλουράκι! Αύριο έχει και πανηγύρι, όπως μας ενημέρωσε.

Έτσι κάπως κύλησε η πρώτη μέρα στο νησί. Με αιγαιοπελαγίτικο αέρα, όμορφες στιγμές, νέους φίλους και τοπία που σου κλέβουν την καρδιά. Η Αστυπάλαια είναι αίσθηση, έρωτας με την πρώτη ματιά. Εικόνες, γεύσεις, χρώματα και αρώματα σε ένα νησί που διατηρεί τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Μια Δωδεκανήσια λοιπόν με καρδιά Κυκλάδας η Αστυπάλαια που μας περιμένει να την ανακαλύψουμε! Τι λέτε? Η σειρά σας τώρα.

MeraTherous 3

Ανακαλύπτοντας την Αστυπάλαια μέσα από τις εμπειρίες των επισκεπτών μας.

Κλείστε σήμερα τη διαμονή σας στο Kallichoron Art Boutique Hotel (www.kallichoron.gr) για μία ξεχωριστή εμπειρία στην Αστυπάλαια.

Related Articles



booking