Μέσα από τα μάτια της Εύας Διβάρη

Μέσα από τα μάτια της Εύας Διβάρη

Τη Μαρία την γνώριζα από την Ναυτιλία και από τις συγκεντρώσεις της WISTA (Women in Shipping and Trading Association). Την πρόσεξα όμως, όταν κάποιο βράδυ, την άκουσα να μιλάει με πάθος για την Αστυπάλαια, το αγαπημένο νησί της.

Τις παραλίες του, τις ανατολές και τις δύσεις του. Τους ανθρώπους του, τις νοστιμιές του, τις παραδόσεις του, τις ομορφιές του. Τα πεντακάθαρα νερά και το γαλάζιο της θάλασσας.

Τα μάτια της λάμπανε, καθώς με ζέση εξηγούσε τι θέλει να προσφέρει στον τόπο που τη γέννησε. Κι όταν αναφέρθηκε στο Kallichoron Art Boutique Hotel, ένιωσα ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο. Ξαφνιάστηκα όταν μου τηλεφώνησε για να μου προτείνει να εκτεθούν έργα μου στους χώρους του. Όμως η γοητεία της Αστυπάλαιας που μου είχε ενσταλάξει εκείνη η βραδιά, μ’ έκανε να το σκεφτώ και ν’ αποφασίσω ένα ταξίδι-αστραπή στο νησί για να γνωρίσω και την Καρολίνα, τη συνέταιρό της και όλη την ομάδα του ξενοδοχείου.

Η φιλοσοφία των δύο κοριτσιών, είναι η πίστη τους στην πράσινη επιχειρηματικότητα, στην ανάπτυξη με απόλυτη αρμονία και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Οι δυο τους αγωνίζονται, πρωτοτυπούν, επιχειρούν, βάζουν στόχους και τους επιτυγχάνουν.

Όμως το μεγαλύτερο ατού τους, είναι η θέα από το Kallichoron. Νύχτες μαγευτικές, με το ενετικό Κάστρο να λάμπει ανάμεσα στα σύννεφα, χειμωνιάτικες ακόμα, να υποδέχονται αχνορόδινα ξημερώματα, να ακολουθούν μεσημέρια κι ύστερα ηλιοβασιλέματα και δειλινά να ντύνουν το Κάστρο με χρώματα ονειρεμένα με καθήλωναν στο μπαλκόνι. Τι άλλο για να με πείσει, ποια δυσκολία να με αποτρέψει από το να πάω τα έργα μου εκεί και να γίνω μέρος μιας όμορφης δημιουργικής προσπάθειας;

Η άγρια φυσική ομορφιά, η εντυπωσιακή Ανατολή στο Αιγαίο, η πρόκληση να εξερευνήσω κάθε γωνιά, κάθε παραλία, εκείνο το απέραντο εξαγνιστικό γαλάζιο, η επιθυμία να βουτήξω και να απολαύσω την ηρεμία που υπόσχεται. Να περπατήσω στα καλντερίμια της γραφικής Χώρας. Κι ακόμα το γαλήνιο και χαλαρωτικό περιβάλλον.

Μα πιο πολύ με έπεισαν το πάθος των δύο κοριτσιών, η αγάπη τους γι αυτό που κάνουν και ο σεβασμός στις αρχές της ελληνικής φιλοξενίας.

Εύα Διβάρη
Εικαστικός

Related Articles



booking