Να σου πω μια ιστορία;

Να σου πω μια ιστορία;

Νιώθοντας εξαιρετική αγάπη για την Ελλάδα, αποφάσισαν να γνωρίσουν κάθε σπιθαμή της και να ανακαλύψουν όλους τους κρυμμένους θησαυρούς της. Είχαν υποσχεθεί στους εαυτούς τους να μην επισκεφτούν το ίδιο μέρος για δεύτερη φορά. Μέχρι που γνώρισαν μια Πεταλούδα στο Αιγαίο. Ήταν αρχές του 1990, όταν ο Σκωτσέζος ζωγράφος, Charles Jamieson, με την γυναίκα του, Sally, επισκέφθηκαν την Αστυπάλαια. Εκεί γνώρισαν ένα κορίτσι.

 

Ένα κορίτσι μόλις 10 χρονών, που δειλά-δειλά τους ζήτησε να αλληλογραφούν για να βελτιώσει τα αγγλικά της.

Τα χρόνια πέρασαν, οι επιστολές συνέχιζαν –άλλοτε πιο αραιά, άλλοτε πιο συχνά. Μα η επαφή παρέμενε και με τα χρόνια έγινε φιλία. Μεγαλώνοντας το κορίτσι –γυναίκα πια –αποφάσισε να ακολουθήσει το παιδικό της όνειρο και να επιχειρήσει στον τόπο της. Έτσι γεννήθηκε το Kallichoron Art Boutique Hotel, ένα αυθεντικό και, ταυτόχρονα, σύγχρονο ξενοδοχείο στην καρδιά του Αιγαίου.

Μια μέρα έφτασε μία καρτ-ποστάλ γεμάτη αγάπη και ευχές για ένα καλότυχο ξεκίνημα. Ένας πίνακας, στον οποίο απεικονίζεται ένας νησιώτης να μεταφέρει την πραμάτεια του με το γαϊδουράκι του με φόντο το Κάστρο της Αστροπαλιάς. Η πρώτη εικόνα που μάγεψε τον τότε νεαρό ζωγράφο, έγινε πίνακας και ταξίδεψε μετά από πολλά χρόνια σε μια κάρτα πίσω στον τόπο έμπενυσής του. Είναι φορές που η μοίρα παίζει παράξενα παιχνίδια. Ο χωρικός στην εικόνα, ήταν ο παππούς του κοριτσιού κι έτσι οι ευχές αμέσως απέκτησαν ακόμα μεγαλύτερη αξία –κάτι σαν θεόσταλτο δώρο. Η συγκίνηση μεγάλη.

Painting min

Μα αυτό δεν είναι η μαγεία των ανθρωπίνων σχέσεων; Ένα γαϊδουράκι, συνοδοιπόρος του ανθρώπου, ήρωας πολλών παραμυθιών, συνεχίζει τη μακρά παράδοση με τη μνημειώδη υπομονή του, ως παράδειγμα ανθρώπινων σχέσεων και χαρακτήρων. Ένας παππούς που έμαθε ένα νέο κορίτσι να αγαπά τον τόπο της ακριβώς όπως είναι. Ένα κορίτσι που θέλει να δώσει στους επισκέπτες του νησιού την αγάπη που έλαβε απλόχερα από παιδί σε έναν τόπο που διατηρεί τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Ένας ζωγράφος που τελικά επισκέπτεται το ίδιο μέρος για δεύτερη φορά για να τοποθετήσει έναν πίνακά του με πολύ αγάπη εκεί που ανήκει. Μια ιστορία γεμάτη συναίσθημα στο Kallichoron Art Boutique Hotel.

Online showcase for Charles Jamieson, contemporary Scottish artist: http://www.charlesjamieson.co.uk/

Related Articles



booking