Το βραβευμένο πρωινό της Αστυπάλαιας

Το βραβευμένο πρωινό της Αστυπάλαιας

Να ξυπνάς το πρωί, να βλέπεις απέναντι σου το κάστρο και τους μύλους, τον καταγάλανο ουρανό και την μπλε τη θάλασσα και να έχεις στα πόδια σου ένα δίσκο με όλα τα καλούδια, που ποθείς και τα οποία θα σε γεμίσουν ενέργεια για όλες τις υπόλοιπες ώρες.

Έτσι ακριβώς ξεκίνησε η μέρα μου σήμερα. Και για την ακρίβεια ξεκίνησε και με τα χρώματα της ανατολής και γέλια. Καλεσμένη του Kallichoron Art Boutique Hotel και του Astypalea In Passion, μίας δράσης του νησιού της Αστυπάλαιας όπου για 4 ημέρες – από τις 28 Απριλίου έως την 1η Μαΐου – μέσα από οργανωμένες εμπειρίες γεύσης (είναι μαζί μου και το αδερφάκι μου η Madame Ginger), φύσης και πολιτισμού (ναι και ο νονός της Lady Papaya, Άλεξ Κάβδας) θα αναδειχθούν οι σύγχρονες τουριστικές παροχές του τόπου, αλλά και η φιλοξενία των κατοίκων.

Γράφονται αυτές οι λέξεις και εγώ είμαι ξυπόλητη στη βεράντα του δωματίου μου και λούζομαι από τον ήλιο. Ευτυχία εθιστική. Τόσο εθιστική, που θέλω να ανοίγω τα πλευρά μου καθώς αναπνέω για να δημιουργήσω χώρο να μπει και άλλη μέσα μου. Μπροστά μου βρίσκεται το ομορφότερο πρωινό της Αστροπαλιάς – έτσι λένε οι ντόπιοι εδώ το νησί, ένα νησί όπου σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν μαζί με την Ευρώπη κόρες του Φοίνικος και της Περιμήδης, ενώ από την ένωση της Αστυπάλαιας με τον Ποσειδώνα γεννήθηκε ο Αργοναύτης Αγγαίος και ο βασιλιάς της Κω, Ευρύπυλος.

Breakfast

Όμως αυτό που σου έλεγα ήταν για το βραβευμένο πρωινό της, το οποίο και θα το φας στο Kallichoron. Το ξακουστό Grandma’s Breakfast, ένα πλούσιο ελληνικό πρωινό, που έχει επιμεληθεί η διαιτολόγος – διατροφολόγος, Μαίρη Μιχελή, MSc, είναι ο λόγος που το Kallichoron είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στην Ελλάδα, που έχει βραβευτεί με το Green Marketing Excellence Award 2015. Διότι σε αυτό το πρωινό αυτοί που ξέρουν είδαν ένα πρωτοποριακό μέσο προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης.

Κάθε μπουκιά είναι και σα να γεύομαι το νησί. Φρέσκο ζυμωτό ψωμί που φτιάχτηκε από χέρια που ξέρουν να αγαπούν, σπιτικές μαρμελάδες, αστυπαλίτικο θυμαρίσιο μέλι, φουντουκόπαστα με μέλι “Bee Good”, καθώς επίσης και μεγάλη ποικιλία τοπικών τυριών (ανθότυρο, τυράκι, κοπανιστή) φρέσκα αυγά από τις κότες εδώ και λαχανικά από τον κήπο. Τοπικές νοστιμιές, όπως λαμπρόπιτες και πουγκιά και ένα ένας σιμιγδαλένιος χαλβάς σκέτο ποίημα.

Μα αυτό το “Grandma’s Breakfast” του Kallichoron δεν θα μπορούσε να μην είναι «Approved By Lady Papaya».

Related Articles



booking